Wie is Piece of May

may

Het gezicht achter Piece of May ben ik, Maybritt Klein Schiphorst.
Mama van 3 meisjes (2011, 2013, 2015)

Ik ben een creatieve ondernemer die graag met stofjes en vilt in de weer is.
Ook vind ik het heel erg leuk om afbeeldingen te ontwerpen en die te vertalen naar bedrukte shirtjes of andere textiele vormen.
Ik heb voornamelijk feeling met textiel, maar kan me ook goed bezig houden met het bestickeren van objecten.


Wat bied Piece of May:

Piece of May is een eenmanzaak dat wordt gerund vanuit een klein atelier aan huis.

Ik vind het leuk om persoonlijk contact te hebben met mijn klanten.
Ik denk graag met je mee in een creatief proces om samen tot dat ene cadeau te komen voor die speciale gelegenheid.
Er is voor jou als klant veel ruimte voor imput, en ga voor jou speciaal opzoek naar materialen mocht het niet voorradig zijn.
Speciale wensen laat ik graag tot leven komen in een mooi product! Een Piece of May voor jou.
Tijdens het maken van speciale opdrachten houd ik je graag op de hoogte van de status van de bestellingen.
En stuur meestal een foto van het eindresultaat nog voor dat hij bij jou op de mat ligt.
Liever naar een ander aflever adres versturen? Geen probleem ik pak het voor je in en doe er een kaartje bij!

Ik maak cadeautjes met een lange levensduur, denk daarbij aan de stoffen (verjaardag) slinger die je jaar na jaar kunt gebruiken of de knisperdoekjes aan de hand van het geboorte kaartje. Leuk voor de baby om mee te spelen, en om te bewaren na de babytijd als leuke herinnering.

Ook voor andere mijlpalen en herinneringen maakt Piece of May producten.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld huwelijken maar ook herinneringen aan een geliefd persoon.
Wat denk je van een knuffeltje van een gedragen kledingstuk van opa, of een herinneringslichtje om bij de foto van oma neer te zetten.
Ook hiervoor ben je bij Piece of May aan het juiste adres, en heb je ruimte om met eigen inbreng een mooie herinnering te laten maken.

Wil je je huwelijk of verjaardag aankondigen?
Piece of May ontwerpt en snijd raam stickers om iedereen van het heugelijke feit op de hoogte te stellen, eventueel met een matchende outfit voor de jarige!

Zoals je leest ben ik van veel markten thuis, heb je zelf een fantastisch geweldig idee voor dat ene speciale cadeau en je kan het maar niet vinden?
Misschien kan ik je van dienst zijn en komen we samen tot een mooi cadeau!

Succes verhalen:

Quotes en resencies van klanten.

Sam: "we zijn helemaal blij met de geboorteslinger die we bij je hebben besteld! Zonde om op te bergen na de kraamperiode dus hij hangt nu mooi boven haar bedje"

Andrea: "Ik heb al een aantal dingen laten maken door Piece of May en ben zeer tevreden!! Goede service,kwaliteit en hulp"

Marinda: "Als kraamkado het knisperdoekje besteld met afbeelding van het geboortekaartje. Mijn eigen idee erbij top uitgevoerd en dan als finishing touch het perfecte stofje erachter"

Het verhaal achter Piece of May, hoe ben ik begonnen:

In 2011 kwam ik tijdens mijn zwangerschap thuis te zitten, een niet verlengd contract.
Ik was op dat moment rond de 30 weken zwanger en nog niet echt last van nesteldrang en wilde wel wat doen. Ben niet al te best in stilzitten dus zocht iets om te gaan maken. Op de BSO waar ik tot de zomervakantie had gewerkt hadden we zo af en toe ook wat projectjes met vilt gedaan.
Een makkelijke stof die niet rafelt of doet.
Door een beetje op internet te surfen, facebooken zag ik steeds vaker naamslingers en dacht ach nu ik toch thuis zit kan ik wel zoiets gaan proberen.
Lees wel, had nog nooit iets met een naaimachine gedaan wel met de hand geborduurd (lees heb ik geen geduld voor) dus de vlaggen naaien zag ik niet zo zitten.
In die tijd kwam ik ook vaak bij een budget winkel en zag daar kant en klare stoffen slingers liggen, oke niet de mooiste maar ik kon er wel wat mee.
Dus ik aan de slag zonder mooie letter patronen gewoon uit de losse hand de letters van de namen op het vilt geschreven. (we wisten niet wat het ging worden dus moest een meisjes en een jongens variant maken, ik had gelukkig toch niets te doen)
Deze heb ik toen heel trots opgehangen na de geboorte van onze dochter.
Als ik er nu foto's van zie dan denk ik oh wat slecht, maar goed voor een eerste probeersel was het best wel oke.

In 2013 wederom zwanger en behoefte aan geboorte versiering!
Inmiddels had ik een app groepje met oktober 2011 moeders en verveelde me 's avonds. Was intussen verder gegaan met het maken van vilten dingen en zo kwamen ook de slingers ter sprake.
Een aantal meiden hadden wel interesse in een verjaardagslinger.
In eerste instantie sprak ik af met een van de moeders om te swappen, zij een gehaakte poncho voor mijn dochter en ik een vejaardagslinger voor haar zoon.
Over en weer hebben we zitten appen over het ontwerp, zij wilde graag iets met hoera, Jordy, is jarig. Ik vond dat ook wel leuk maar vind een lange slinger niet zo heel erg leuk. Dus ik ging nadenken over hoe het een slinger kon worden met alle aspecten er in, niet te lang zodat je hem voor het raam kan hangen dat iedereen ziet waar de jarige woont.
Zo ben ik op het idee gekomen om de "hieper de piep hoera" slingers te maken. Had uitvoerig op interet gezocht en zoiets als dit bestond nog niet. Dus had ook een uniek iets te pakken wat de andere moeders ook wel aansprak.
Het accent op de naam, maar wel de verjaardag er bij.
Deze werden toen nog helemaal met de hand gemaakt, ik had immers nog steeds geen naaimachine.
Dit was natuurlijk best wel veel werk, maar had ook weer niets te doen.

Niet lang daarna ging ik bij mijn oma naailessen volgen, iedere dinsdag ging ik bij haar op visite.
Kopje thee er bij chocolade koekjes en gezellig kletsen. (nu ik er aan terug denk, zit ik met tranen in mijn ogen dit te typen. Dit zijn de laatste weken geweest dat ik met haar samen was en gezellig heb geklets zoals ik al zovaak had gedaan.)
Terwijl zij mij leerde hoe ik met de naaimachine moet omgaan hadden we het over het kruimeltje dat in mijn buik zat zou het een jongentje zijn of een meisje?
Na een paar weken gingen zij (ouders, oma, zusje) op vakantie naar Saarburg Duitsland, kwam zij daar in het ziekenhuis te liggen.
Ik moest met "spoed" bevallen want ik was ziek geworden en in combinatie met de hoge bloeddruk die ik had moest ze geboren worden.
In de maanden er na hadden we geen tijd om gezellig achter de naaimachine te kruipen. Oma lag veel in het ziekenhuis en ik had net een dochter gekregen.
Helaas overleed zij in december 2013, en kreeg ik haar naaimachine.
Wat was ik blij dat ik haar Bernina gekregen had al was het een oudje hij loopt nog als een trein.
Maanden lang heb ik dat ding laten staan waar hij stond, kon het niet aan om er mee aan de gang te gaan. Het naaiproject waar we samen aan werkten ligt ook altijd nog niet afgemaakt in de kelder.

Toch begon het te kriebelen en ging ik de slingers met de naaimachine van oma maken. De letters van vilt werden er met de machine op gemaakt, en ook de vlaggen werden dicht gestikt met de machine. Het scheelde zoveel tijd en het werd toch wel mooier. Wat was ik blij dat ze me had geleerd met de naaimachine om te gaan.

Doordat mijn oma was overleden heb ik een plotter kunnen kopen. Ik noem het altijd maar een "snijprinter" al zie ik dan nog steeds vraagtekens boven de hoofden van de mensen.
Als ik dan uitleg dat het een soort printer is met in plaats van inkt patronen een mesje begint het al wat meer te dagen.
Ik had atlijd al wel flex en flock folie* in huis, dat knipte ik voorheen altijd met de hand ook, maar nu kon ik alles mooi uitsnijden.
Dat bood nog meer perspectieven voor de slingers!
Dus toen ik voor een van de mama's weer een verjaardagslinger mocht maken sneed ik de letters uit, en maakte ze met de strijkbout op de vlaggen.
Na een tijdje kwam daar ook een pers bij, die door middel van druk en warmte de letters op de vlaggen perst. Nu kan ik tot 6 vlaggen tegelijk doen. Ik hou van efficiënt werken.

Toen mijn middelste dochter haar verjaardag er aan kwam zat ik te brainstormen over een ander ontwerp voor de vlaggen. Tot nu toe waren de "hieper de piep" vlaggen wel gebleven maar ze hadden een standaard lettertype daar was nog niet zo veel aan veranderd gezien de eerste versie.
Door de vele tekstborden die je ziet (echt overal van op markten tot bij de action moet me schuldig bekennen maak ze zelf ook wel eens) en waar gebruik word gemaakt van horizontale en verticale woorden kwam ik tot ook zo'n soort ontwerp.
Heb er een voor meisjes en een voor jongens gemaakt.
Ik vind ze zelf erg gaaf en wat een evolutie hebben de slingers doorgemaakt zeg, van uit de losse pols en lekker makkelijk tot strakke vlaggen.

In 2014 zijn naast de vlaggenlijnen de geboorte knisper doekjes er bij gekomen, dat zijn mijn signature producten waar ik ontzetted trots op ben!

In 2015 ben ik steeds meer bezig gegaan met het ontwerpen van stickers en applicaties.

En nu ben ik bezig met het verder uitbreiden en uitwerken van nieuwe ideeen, aangaan van samenwerkingen.
Er ligt nog genoeg op stapel om de komende jaren heerlijk bezig te blijven!