Veelgestelde vragen

Knisperdoekjes:

Voordat je een knisperdoekje wil gaan bestellen wil ik je vragen om de onderstaande veel gestelde vragen door te lezen.
Heb je een andere vraag, mail me dan op info@pieceofmay.nl of stuur mij een whatsapp bericht op 0638542318.

 • Hoe ziet een knisperdoekje aan de hand van het geboortekaartje er uit?
  Het knisperdoekje word gemaakt van de voorkant (of 1 van de binnenzijde) van het geboortekaartje, voor de achterkant zoek ik altijd een bijpassende kleur (wafel) stof uit en bijpassende lintjes in de kleuren van het geboortekaartje. Alleen een scan van de kant die je op het kaartje wilt hebben is een upload van nodig, en als je het kaartje fysiek naar mij opstuurt zal ik allen de voorkant van het kaartje inscannen. De doekjes worden nooit aan twee zijde bedrukt.

 • Hoe groot zijn de knisperdoekjes?
  De knisperdoekjes zijn, bij een vierkant kaartje ca 20x20cm, rechthoekige kaartjes zijn altijd ca 20cm lang en breed in verhouding.

 • Van welk materiaal worden de knisperdoekjes gemaakt?
  De knisperdoekjes worden gemaakt van een mix van katoen en polyester. Voor de voorkant van het doekje word een afdruk van de voorkant van het geboortekaartje gebruikt met aan de achterkant een bijpassend katoenen stofje (wafel of met print)  

 • Van welk materiaal zijn de labels/lintjes gemaakt?
  De labels zijn gemaakt van polyester satijn band, de labels zitten 3 dubbel vast gestikt voor extra veiligheid.

 • Wat zit er in de knisperdoekjes?
  Het knispermateriaal is 100% polyester en voldoet aan de CE eisen (Europese wetgeving voor babyspeelgoed 0-3mnd)
  De doekjes kunnen in de wasmachine gewassen worden, liefst op handwas programma met laag toerental.
  Niet te veel wringen wanneer het doekje nat is.
  Het doekje liggend laten drogen.
  Strijken is niet nodig. Er zit een onderhoudslabel aan de doekjes waarop de was instructies staan.

 • Heb ik een scanner nodig om het geboortekaartje aan te leveren?
  Nee, je hebt geen scanner nodig. Je kan het kaartje naar mij opsturen, dan scan ik het kaartje voor je in op hoge resolutie en uiteraard krijg je het kaartje samen met je bestelling terug. Je mag het kaartje ook altijd bij mij in de brievenbus doen. Denk er altijd aan dat je bij het kaartje een briefje doet met daarop je naam-adres-email gegevens en een bestel referentie.

 • Ik heb wel een scanner kan ik het kaartje ook digitaal opsturen?
  Ja zeker je kan het kaartje ook zelf inscannen en uploaden in de webshop. Let daarvoor wel op de vereiste bestanden namelijk JPG/JPEG/PNG.
  PDF bestanden kan je niet uploaden in de webshop.
  Losse PDF bestanden via de mail worden niet verwerkt en zal ik aan je vragen om het bestand op te slaan in de vereiste bestandsformaten of om het kaartje naar mij op te sturen.

 • Welke bestandsformaten heb je nodig om een knisperdoekje van te maken?
  Om een knisperdoekje te maken heb ik een JPG, JPEG of PNG bestand nodig, ingescand op mimimaal 300DPI (je vind deze opties bij de instellingen van je scanner. Let op de meeste scanners slaan alles automatisch op als PDF, dit bestand formaat is meestal niet geschikt om er een knisperdoekje van te maken. Ben je niet in het bezit van een scanner en je wilt het kaartje naar mij opsturen kies dan voor deze optie: Geboortekaartje per post opsturen naar Piece of May

 • Kan ik het zien als mijn bestand is toegevoegd aan mijn bestelling?
  Ja dat kan, als je deze optie besteld geboortekaartje uploaden in de webshop  dan zie je welke afbeelding je hebt toegevoegd. Je mag een beschrijving mee geven aan je afbeelding, dit is niet verplicht. 
  Je kan meerdere afbeeldingen uploaden, ik gebruik alleen de voorkant van het kaartje om een knisperdoekje van te maken. Heb je een kaartje met glansfolie? scans met glansfolie komen niet goed over door de weerkaatsing van het licht in de scanner. Graag een kaartje met glansfolie naar mij opsturen.

 • Ik kan mijn bestand niet uploaden in de webshop, hoe kan dit?
  Waarschijnlijk is je bestand een PDF bestand, deze worden NIET ondersteund door de webshop. Graag zou ik aan je willen vragen om het kaartje opnieuw in te scannen en bij opslaan als kiezen voor JPG/JPEG/PNG, deze bestandsformaten kan je wel uploaden in de webshop.
  PDF bestanden worden niet meer omgezet door Piece of May naar de juiste bestandsformaten. Lukt het niet om je PDF om te zetten naar JPG/JPEG/PNG stuur mij dan een mailtje op info@pieceofmay.nl om de mogelijkheden te bespreken, of stuur het kaartje per post naar mij op.

 • Ik heb een kaartje met glansfolie, kan je daar ook een knisperdoekje van maken?
  Het is mogelijk om een knisperdoekje te maken van een kaartje met glansfolie. Echter word het folie niet geprint, maar word de tekst of afbeelding gemaakt in de zelfde kleurcode als de glansfolie. Geschikte kleuren zijn goud, zilver en roest. Holografisch (meerkleuren) glans folie kan helaas niet worden verwerkt in een knisperdoekje. Ik vraag je wel om een kaartje met glansfolie naar mij op te sturen. Heb je een kaartje met glansfolie bestel dan deze optie van het knisperdoekje:knisperdoekje met glansfolie

 • Ik heb een kaartje met een foto, kan dit ook worden bedrukt?
  Zeker bijna alles is mogelijk, ook kaartjes met foto zijn geschikt om een knisperdoekje van te laten maken. Bij twijfel kan je altijd contact met mij opnemen, ik beantwoord graag al je vragen.

 • Ik heb een kaartje met reliëf of stanslijnen kan dit worden bedrukt?
  Helaas zijn deze kaartjes niet geschikt om in te scannen, het reliëf kan niet worden overgebracht op het doekje.

 • Ik heb een kaartje in een bijzondere vorm bijvoorbeeld half rond of een cirkel kan je van deze vormen een knisperdoekje maken?
  Kaartjes met een halve ronding kunnen worden verwerkt, andere bijzonder vormen als een cirkel of hart vormige kaart worden in een vierkant geplaatst. Deze vormen kunnen niet netjes worden genaaid. Ook kaartjes met afgeronde hoeken kunnen niet mooi worden verwerkt, hiervoor zal ik altijd werken met een vierkante of rechthoekige vorm.

 • Ik heb geen vierkant kaartje maar een rechthoek, kan dit?
  Ja een kaartje die rechthoekig is kan zeker worden verwerkt. Je doekje word dan 20cm lang (of breed) en hou ik de verhoudingen van het kaartje aan.

 • Kan ik aanpassingen laten doen aan het geboortekaartje?
  Het is mogelijk om kleine aanpassingen te laten doen aan het kaartje, bijvoorbeeld een kleine tekst van een gedichtje toevoegen aan het bestand, of bijvoorbeeld de geboortedatum er bij zetten of de gegevens lengte-tijd-gewicht. Echter gaat dit altijd in overleg, en vraag ik een meerprijs van €2,50 voor de aanpassingen. Maximaal 1 of 2 kleine aanpassingen per bestand. Je krijgt hiervoor een screenshot, zodra deze door jouw is goedgekeurd word het bestand geprint en op de stof gedrukt.

 • Kan ik een screenshot krijgen voor dat je het gaat afdrukken?
  Dat is mogelijk, als je het kaartje hebt ingescand heeft het echter niet zo veel meerwaarde. Wat je hebt ingescand is wat er word afgedrukt zonder aanpassingen (tenzij je deze hebt aangevraagd, dan ontvang  je automatisch een screenshot)

 • Hoelang is de levertijd van een knisperdoekje?
  De levertijd is ongeveer 5-10 werkdagen vanaf het moment dat ik het geboortekaartje binnen heb. Als je het kaartje via de post naar mij opstuurt dan krijg je een  status update in de mail waarin staat "word momenteel voorbereid" vanaf dat moment gaat de levertijd in. Wanneer het kaartje bij DHL is gebracht krijg je een mail "verzonden via DHL

 • Ik heb mijn bestelling snel nodig, is dat mogelijk?
  Als je je bestelling eerder in huis wil hebben dan de standaard levertijd, is dat in sommige gevallen mogelijk.
  Mail of app mij altijd eerst om te vragen of er ruimte is in de planning om een spoed bestelling te plaatsen. Het is in de meeste gevallen niet mogelijk als je vandaag besteld dat het morgen al in huis is, het is een persoonlijk product dat speciaal voor jou gemaakt word waar ik de tijd en aandacht aan wil besteden die het knisperdoekje verdiend zodat je met een mooi persoonlijk cadeautje op kraamvisite kan komen. Als je van mij te horen krijgt dat ik ruimte heb om een spoed bestelling te plaatsen dan zal ik je vragen om het knisperdoekje via de website te bestellen.

 • Graag zou ik meerdere knisperdoekjes als cadeautje laten inpakken kan ik dan zien voor wie welk knisperdoekje is?
  Dat is zeker mogelijk, wanneer je 2 knisperdoekjes besteld voor bijvoorbeeld een jongen en een meisje kan je deze makkelijk uit elkaar houden door de cadeau verpakking. Heb je 2 (of meer) kaartjes voor het zelfde geslacht dan zal ik altijd de naam ergens op de verpakking vermelden door middel van een sticker, mocht je het kaartje hebben mee gestuurd dan zit het kaartje samen met het bijbehorende doekje in een zakje. Je ontvangt dan meerdere zakjes met daarin de kaartje en het doekje.

 • Kan ik het doekje ook naar de ontvangen sturen?
  Dat kan! Wanneer je het knisperdoekje direct naar de pasgeboren baby en ouders stuurt is het altijd ingepakt als cadeautje en er worden nooit facturen mee gestuurd met het pakketje. Deze kan je in je account terug vinden. Mocht je het knisperdoekje direct naar de ontvanger sturen denk er dan aan dat je er een berichtje bij doet van de ontvanger. Hiervoor heb ik een aantal cadeaukaartjes in de collectie waar ik met liefde jullie persoonlijke boodschap op vermeld. De cadeaukaartjes vind je hier:cadeau kaartjes Let op! vermeld altijd je eigen naam-adres gegevens bij factuur adres, en vul bij verzendadres het adres in van de ontvanger.

 • Kan ik het knisperdoekje ook ophalen in Heemskerk?
  Dat is mogelijk, aan het eind van het bestel proces kan je aangegeven of je het verstuurd wil hebben via DHL of dat je het wil komen ophalen bij Piece of May. Bestellingen kunnen alleen op werkdagen worden opgehaald, we spreken dan samen een tijdstip af waarop je je bestelling komt ophalen.
  Dit kan tussen 10.00-14.00u of tussen 15.00-18.00u op maandag, dinsdag en vrijdag met een kleine uitloop tot 19.00u op donderdag. Op woensdag kunnen de doekjes worden gehaald tussen 10.00-11.00u en 13.00-18.00u In het weekend kunnen de doekjes niet worden opgehaald. Komen deze tijden niet zo goed uit voor je, dan zou ik je willen vragen om te kiezen voor verzenden.